Konya mutfağı Kandilli sırtlarında...

21/03/2016

Kandilli sırtlarında, İstanbul Boğazının en güzel manzaralarından birine sahip Cemile Sultan Korusu, baharı 'Anadolu’ya Lezzet Yolculuğu' projesiyle karşılıyor. Farklı bölge ve il  mutfaklarına ait yöresel lezzetleri İstanbullularla buluşturmak üzere yola çıkan Cemile Sultan Korusu’nun ilk konuğu Konya mutfağı.

21-25 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek Konya Günleri boyunca Cemile Sultan Korusu, İstanbul’daki Konyalılar ve Konya mutfağı sevenleri ya da tanımak isteyenleri özel bir menü ve programla ağırlayacak.

Konya Günleri için İstanbul’daki Konyalı işadamlarından hemşeri derneklerine, Konya mutfağının ünlü şeflerinden Konyalı ev kadınlarına dek çok geniş bir grupla görüşülerek özel bir menü oluşturulmuş.

Menüde, etli bamya çorbası, etli bulgurlu topalak, suböreği, etli ekmek, etli kuru patlıcan sarma, fırın kebap, patlıcan orta, bulgur pilavı, saç arası, irmik helvası ve höşmerim gibi bölgenin otantik yemekleri yer alıyor. Yöresel canlı müzik dinletilerinin eşlik edeceği menünün fiyatı kişi başı 70 TL.

BUNU OKUYAN BUNLARI DA OKUDU